Kadrolu Memurluktan Sözleşmeli Öğretmenliğe Geçiş
  1. Anasayfa
  2. Öğretmenlik

Kadrolu Memurluktan Sözleşmeli Öğretmenliğe Geçiş

109

Yapılan güncellemelerle sadece Sözleşmeli Öğretmenliğe alım yapılıyor, kadrolu memurluktan geçiş yapmak isteyenler içinde bu yazıyı, eski bir memur olarak kaleme almayı uygun görüyorum. Yazı uzun olacak, bütün bilgileri vermek istiyorum.

Bu yazıyı kariyer merkezi altında Öğretmenlik ve Atama kategorileri altında yer alacaktır.

Sözleşmeli Öğretmenlik Tek Yöntem

Malum, artık kadrolu öğretmen almıyor Milli Eğitim. Bu sebeple de hali hazırda kadrolu memur olarak görev yapanlar öğretmen olmak için istifa etmek zorunda kalıyor. İstifa demek, hele ki kadrolu memurluktan istifa etmek, kolay bir iş değil. İlk başta sorun yaşanır korkusu, sonrasında bir sorun olur mu ve benzeri bir sürü sorunlu soru akla geliyor.

Sözleşmeli öğretmen olmak için;

  • Sivil
  • Özel Sektör Çalışanı
  • Kamuda Sözleşmeli Çalışan
  • Kamuda Kadrolu Çalışan

Olmak üzere 4 farklı senaryo söz konusudur, bizim için en önemli senaryo ise Kamuda Kadrolu Çalışanların öğretmenliğe geçiş süreçleridir.

İstifa Şart – Kadroludan Sözleşmeye Geçiş

Siz 657 memursunuz, öğretmenlik ise sözleşmeli. İkisi arasında geçiş için tek çare İstifa, şart yani. Kadrolu memurluktan istifa edip ayrılmakta cesaret isteyen bir süreç, her aşaması ve yönüyle. Ama gönlünüze öğretmenlik düştüyse bir kere, yapacak başka bir alternatif, en azından güncel durumda, yok.

Memular çeşitli hak ve sorumlulukları var, istifa ya da çekilmede bu haklardan birisi. Yani istediğiniz zaman istifa edebilirsiniz, istifanıza ve duruma göre de haklarınız şekillenir.

  • İşe on gün mazeratsiz gitmezseniz çekilmiş sayılırsınız.
  • Dilekçe verir, çeker gidersiniz.
  • Dilekçe verir, onayını beklersiniz.

Yukarıda söz konusu üç senaryo var, ilk ikisi benzer; diğeri biraz ayrı. Benim anlatacağım ve uyguladığım senaryo üçüncü olacak.

Dilekçe Verin ve Onayını Bekleyin

İstifa şekillerine göre bazı haklarınız var, bunlar genelde memuriyete geri dönüş için önemlidir. Misal, on gün işe gitmeyip ya da istifa verip hemen ayrılırsanız 1 yıl sonra tekrardan memur olabilirsiniz. Dilekçe verir ve beklerseniz 6 ay sonra memur olabilirsiniz. Buradaki ayrım usulüne uygun istifa ve usulüne uygun olmayan istifa diye ayrım gösterir.

  • Usulüne uygun istifa; dilekçeyi verir ve onayı ya da yerinize yeni birinin gelmesini beklersiniz. Onay ya da yerinize yeni memur bir ay içinde gelmez ise amirinize bildirip, görevinizi bırakırsınız. Bu durumda 6 ay boyunca yeniden memur olamazsınız.
  • Usule uymayan istifa; dilekçeyi verir ne onay ne yeni memur beklersiniz, çeker gidersiniz ya da göreve gelmeniz gerekirken 10 gün boyunca mazeretsiz olarak gelmezsiniz, çekilmiş sayılırsınız. Bu durumda 1 yıl boyunca yeniden memur olamazsınız.
  • Zimmet sahibi iseniz, usule uygun istifa etmezseniz 3 yıl boyunca memur olamazsınız. Bu durum genelde öğretmenliğe geçiş senaryosunda pek olmaz, kısaca açıklamak gerekirse; zimmetinizde bir şeyler vardır, bunları yeni gelen kişiye teslim etmeden çeker giderseniz, 3 yıl boyunca memurluk yapamazsınız. Burada haliyle siz istifa edince, onay geldiğinde yerinize yeni biri görevlendirilmiş olmalı; siz teslimi yapmalısınız.
  • Olağanüstü hal (OHAL), sıkıyönetim, seferberlik ve savaş halleri veya genel hayata etki eden afetlere uğrayan yerlerde istifa sonrasın yerinize yeni biri gelene kadar beklemez ve ayrılırsanız bir daha asla memur olamazsınız. Burada şunu eklemek gerekiyor, salgın hastalıklar güncelde genel hayata etki eden afetler arasına alınmamış durumda. Yani KoronaVirüs veya bilinen resmi adıyla Covid 19 sebebiyle istifamda bir sıkıntı olur mu diye korkmayın. Malum OHAL ilanı da yok.

Görüleceği üzere standart bir memur için usule uygun istifa ile çekilmiş yani usulsüz istifa arasında 6 ay bir fark var. Güncel durumda 3+1 sistemi ile sözleşmeli olarak 3 yıl çalışacağınız için, bu 6 aylık fark pek bir önem arz etmiyor. Yani isterseniz usullü, isterseniz usulsüz ayrılın. 657 sayılı kanun için tıklayın.

Kadrolu Memurluktan Sözleşmeli Öğretmenliğe Geçiş Sürecim

Ben yaklaşık 5 yıl boyunca İnfaz ve Koruma Memuru olarak, kadrolu memurdum. Yani geçiş sürecim kadroludan sözleşmeli öğretmenliğe oldu. Bunu yaparken kurumda yaşadığım sıkıntılar, baskılar gibi istenmedik durumlardan ötürü sürekli olarak çekip gitmek, planları bozmak istesemde; kendime yediremeyip usule uygun istifayı seçtim.

İstifamı, aşağıda örnek istifa dilekçesi vereceğim, kuruma sunduğum gün benimle beraber 2 tane ikinci müdürle tutanak tutturdular; bu adam istifa etti şahidiniz minvalinde. Sonrasında aynı gün komisona sevk edildi yazım, komisyonda aynı gün bakanlığa yönlendirmiş. (Sıkıntılar ve Baskılar sebebiyle bir çok şikayet kaydım olduğu için, benden hızlıca kurtulmak istediler her halde :) )

İstifamın üzerinden 13 gün geçmiş ve onaylanıp, geri gönderilmişti. Yani devlet memuru olarak istifa sürecim 13 gün sürdü. Kurumdan arandım, gittim ilişiğimi kestim; bu süreçte biraz da trip yedim, neymiş sakalım varmış memura yakışıyormuymuş vs.

İlişik kesme esnasında aldığınız maaşın çalışmadığınız kısmı için ya mutemede para veriyorsunuz, ki şahidiniz olsun illaki bir iki tane. Ya da mutemet maliyeye bildiriyor oraya ödüyorsunuz. Ben personel kalemeni verdim, verirkende sevdiğim bir İnfaz ve Koruma Başmemurunu yanımda bulundurdum.

İstifa sonrasında ilişki kesince, ertesi gün sistemlere yansıyor. Tabii siz temkinli olun, kontrolleri sağlayın. Aksi takdirde bir iki günlük gecikmeler yaşayabilirsiniz.

İstifa işlemi göz korkutucu olsa da çabucak bitiyor aslında, memur olamak için uğraştığınızın binde biri kadar uğraş yok. Tabii benim eski kurumumda ki gibi abisi bir mevkilere geldiği için personel kalemi yapılmış bir mutemede sahip değilseniz.

Bir devlet memurunun bazı özel haller hariç bir seferlik istifa hakkı vardır, ikinci kez istifa ederse bir daha devlet memuru olamaz, bu sebeple tek atımlık kurşuna sahipsiniz; öğretmenliği sevmiyor sadece mevcut işinizden kaçmak için uğraş veriyorsanız bu uyarımı nazara alın derim. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın, öğretmenlik yapmayanlar için son derece kolay bir meslek, bu yüzden boş konuşan çok; yapanlar içinse sevip sevmediğine bağlı olarak kolaylığı değişiyor.

Benim istifa ettiğim kurum İnfaz ve Koruma Memuru olmam sebebiyle Ceza İnfaz Kurumuydu, bakanlığım ise Adalet Bakanlığı toplamda istifa ettiğim gün harica 13 gün sürdü, sizlerde sözleşmeli öğretmenliğe geçmek ve gönlünüzdeki işi yapmak istiyor ama kadrolu memur iseniz bu yolları takip edebilirsiniz. Bu yazımız Kariyer Merkezi ve Öğretmenlik kategorilerimiz için kaleme alındı.

Eski bir öğretim elemanı, mevcut bir öğretmen. Fizik, Özel Eğitim, İşletme ve Adalet mezunuyum ayrıca Tez Aşamasında bırakmak zorunda kaldığım bir lisans üstü eğitimim var. Mining, 3d yazıcı, yazılım vb ihtiyaçlar noktasında danış ve yardım noktasıyım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Yorumlar (109)

Popüler Yorumlar
  1. 25 Haziran 2021

    merhaba 2019 temmuzunda muvafakatname ile kadrolu öğretmenlikten cumhuriyet üniversitesine memur olarak geçiş yaptım.Tekrar öğretmenliğe dönebilirmiyim ne yapmam gerekiyor.Teşekkürler.

  2. 8 Şubat 2021

    Hocam yazınızı okudum yureğinize sağlık
    Benim ögrenmek istdğim kpss snvnda yerlestiniz mulakattan gectiniz yeriniz okulunuz belli olduktan sonramı istifa ettiniz birde istifadn sonra ne zaman yeni isinize basladnz tesekkurler

Yapılan Yorumlar
  1. Hocam kadrolu memurluktan sözleşmeli öğretmenliğe geçiş yazınızı okudum kafamdaki çoğu soruya cevap bulmuş oldum. Allah razı olsun. Bende Adalet bakanlığında infaz ve koruma memuru olarak görev yapıyorum bu sene KPSS ye girdim nasip olur öğretmenliğe geçersem Adalet bakanlığında elde ettiğim haklar korunuyor mu yani kademe dereceye esas olarak maaşa ya da emekliliğe etki edecek haklardan bahsediyorum. Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

    • İnşallah hayırlısı ile öğretmen olursunuz Halil hocam.

      Öğretmen alımları hali hazırda sözleşmeli olarak yapılıyor, bu durumda yani sözleşmeli olduğunuz, olacağınız süre boyunca önceki çalışmalarınız hesaba katılmayacak. Yani ikm görev süreniz bu esnada etkisiz.
      Lakin kadroyla birlikte önceki memuriyette kazandığınız haklarınız ve sözleşmeli olarak geçirdiğiniz süre hesaplanıp, işleme konacaktır.

      Sözleşmeli süresi hali hazırda 3 yıl, Sn.Bakan bey 2+1 sözü verdi, size yetişir ise 2 yıl boyunca sözleşmeli olursunuz, 2.yildan sonra haklarınız iade edilir.

      Atandığınız zaman haber verin 👍

      • Fatih hocam özür diliyorum Sınav sonuçlarını bekleme olsun iş yoğunluğu olsun cevabınızı yeni gördüm. Yazınızın olduğu sayfayı hep açık tutmuştum dönersiniz diye bu seferde ben unutmuşum. Teşekkür ederim ilginiz için. Hocam 83 puan aldım matematik öğretmenliği mezunuyum Bi aksilik olmazsa Allah kısmet ederse ilk atamada gidiyorum. Atamam gerçekleşince buradan yazacağım. Tekrardan cevabınız ve ilginiz için teşekkürler

        • Çok sevindim sizler için, umarım gönlünüzden geçenler hayırlısıyla nasip olur.

          • Fatih hocam ben çok şükür eşimle beraber Ağrı merkeze atandım. 06.09.2021 tarihinde komisyona istifa dilekçemi verdim. Ordan onaylandı 07.09.2021 de genel müdürlüğe düştü. Ancak 3. Hafta içerisinde olmasına rağmen genel müdürlükten henüz onay kararım gelmedi. Defaatle aradım öğrenciler mağdur oluyor dersleri boş geçiyor diye belirttim ama her seferinde onayda bekliyor deyip geçiştirdiler. Şeyi sormak istiyorum yasal bir onay süresi var mı en fazla kaç güne kadar onaylayabilirler. Bide benim durumda olanlardan istifa sonucunu beklemeden ilişiğinizi kesenler olmuş. Böyle bir hakkımız var mı bir sorun yaşarmıyız ilerde

          • Merhaba hocam, çok sevindim şükrünüze.
            Ne yazık ki, özellikle malum kurumda, işler birilerinin keyfine göre ilerliyor. Onay beklemenize gerek yok, çekildim diyebilir ve bunu bildirip ilişik kesebilirsiniz.
            Sözleşmeli öğretmen olarak atandığınız için her hangi bir bekleme süresi zaten yok, ha usule göre ayrılmış olun ha usule uymayan şekilde.
            İşlerin bilerek aksatıldığını ispatlayamam ama eminim yani, bakmayın ben kurumda boyun eğmez tavrımdan dolayı sevilmezdim ve benim işlerimi hızlıca hallettiler :)

            Usule uymak istiyorsanız 1 ay süreniz var. Ya onlar kabul edecekler ya da kabul edilmiş sayılacak, sağolsun vakti zamanındaki kanun koyucular bu durumu öngörüp ya da yaşayıp 1 ay limiti koymuşlar. Yoksa çok çektirirdi bu makam sahipleri, sanki işe alacakmış gibi işi uzatıyorlar; memur ayrılmak istiyor işte ne diye uzatıp mağduriyet oluştuyorsun ki? Hem siz hem öğrencileriniz eziyet çekiyor birinin yüzünden.

            “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.
            Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir. Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler.”

            Ayrıca detay isterseniz aşağıda bir makale bırakıyorum, okuyabilirsiniz.
            https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/838877

            Tekrardan hayırlı olsun, görevinizde başarılar dilerim.

  2. Merhaba hocam istifada bildiğim kadarıyla dilekçenin içeriği önemliymiş. Örnek istifa dilekçesini alabilirmiyiz?

  3. Hocam merhabalar çok güzel anlatmışsınız ancak kafamı karıştıran öğretmenlik görev yerimiz belli olunca mı istifa dilekçesini verip direkt öğretmenliğe başlıyoruz yoksa memuriyetteyken kpss puanı açıklandı bölüme göre atanmam garanti deyip istifa edip öğretmen atamasını mı bekliyoruz

    • Kadrolu öğretmenlik alımı olsa ayrılış vaktiniz önemliydi, şimdi ise sözleşmeli öğretmenlik alımı var ve çoğu şey keyfi durumda.
      İsterseniz görev yeriniz belli olunca, isterseniz atanmanız garanti olunca istifa edebilirsiniz ya da kararnamaleri beklersiniz. Bu tamamen sizin inisiyatifinizde olan bir durum.
      Ben atanmam garantilenince, sıralamada olduğumun bilincinde ve rahatında biraz bekledikten sonra, atanmam gerçekleşmeden ve kararname gelmeden istifamı vermiştim.
      Benim eşim çalışıyor, öğretmen. Ekonomik olarak 1 aylık beklemeyi göze alabilecek rahatım vardı, o yüzden atamayı beklemedim.

      Dediğim gibi, keyfi.
      Aklınızda sorun varsa yazabilirsiniz..

      • Hocam merhaba bir yazı okudum.Yazıda istifadan sonra 6 ay boyunca devlet kurumlarına yerleşme olmuyor diyor.Buna yorumunuz nedir?Teşekkürler..

        • 6 ay, 1 yıl yada 3 yıl yerleşmeme durumu var, doğrudur. Lakin bu devlet memurluğu için geçerli, 657 yani.
          Sözleşmeli öğretmenlik direk devlet memurluğu olarak geçmiyor.

          Bugün memurluğu bırakıp yarın sözleşmeli öğretmenlik için iş başı yapabilirsiniz 👍

          • Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar…

  4. 26 Kasım 2020

    Fatih hocam bilgi yazınız için teşekkürler. İstifa ederken nasıl bir dilekçe yazdınız, bunun örneğini de paylaşır mısınız rica etsem. Teşekkürler…

    • Merhaba, genel hatlarıyla 657 sayılı kanunun 94.maddesi “***” gereğince görevimden çekilmek istiyorum. Çekilme isteğim kabul edilinceye kadar bir ay süreyle görevimde olacağımı beyan ederim. Gereğini saygılarımlar arz ederim.
      94.maddeyi siz bulup, ekleyebilirsiniz. Ben kopya içerik olmasın diye eklemiyorum buraya.
      Ayrıca benim bir acelem yoktu, o yüzden onay gelene kadar ve bir ay beklerim şeklinde ekleme yaptım. Siz isterseniz, sözleşmeli öğretmen olacaksanız, istifayı verip hemen ilişki kesebilirsiniz.

  5. Hocam selamlar. Benim sorum şu olacak. Şimdi 2010 dan önce öğretmenliğe kadrolu atandım 9 yıl mebde çalıştım.ailevi nedenlerden dolayı 2017 de istifa ettim ve 1 yıl boyunca dönemeyeceğim söylendi bu sene kpss ye hazırlanıp girdim .zorunlu çalışma yükümlüsü değilim. Adaylığımda kalkmıştı .Bu sene atanırsam eş durumu özrü için 1 yıl mı 3 yıl mı beklemem gerekir.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    • Sormak istediğiniz sanırsam öğretmenliğe dönüş durumu, daha öncesinde kadrolu bir memur olarak görevinize geri dönerseniz kadrolu haklarınız da geri gelir.
      KPSS’ye girdiğinizi söylemişsiniz, bu durumda da sözleşmeli öğretmenliğe başvuracağınızı gösterir.

      Kadrolu öğretmenler atandıkları ilde 3 yıl görev yapmadan il dışı yapamazlar, 1 yıl görev yapmadan il içi yapamazlar; lakin kadrolu olmanız sebebiyle ilk mazeret tayininde eş durumu yapabilirsiniz. Bu durum istifa sonrasında geri dönüş için geçerli olup, hali hazırda branşınıza da dayalı olsa çok zor bir durumdur. Bir çok duruma bağlıdır, direk yorum yapamam.

      Yok, sıfırdan sözleşmeli öğretmen olacaksanız işler yine detay istiyor.
      Sözleşmeli öğretmenler hali hazırda 3+1 çalışıyor, yani 3 yıl çakılısınız, 3.yılın sonunda mazeret atamasına başvurabilirsiniz.
      Lakin eşinizde sözleşmeli öğretmen ise 1 yıl çalıştıktan sonra mazeret atamasına ikiniz birden başvurursanız bakanlık sizi daha çok ihtiyaç olan yerde birleştirir.

      Durumun özeti, sözleşmelide eşinizde sözleşmeli öğretmen ise 1 sene sonra, yoksa 3 yıl sonra. Kadroya geri dönüşte ise ilk eş durumunda gidersiniz.

      • .Çok teşekkür ederim güzel bilgileriniz için.Bir de adaylık ile ilgili bilgilendirirseniz adaylık eğitimi alırmıyım yada muaf olurmuyum .

        • Önceki yorumunuzu nazara alırsam, adaylık ile ilgili bir durumunuz yok, hükmen yapmış sayılmanız gerekiyor.
          Devlet Personel Başkanlığının 14.01.2014 tarihli ve 24381 sayılı mütalaasını okursanız çok daha detaylı bilgilere kavuşursunuz Hüseyin bey.

  6. Merhabalar yazınızı okudum lakin içim içime sığmıyor durumumu izah etmek istiyorum.
    2020 kpss için sözleşmeli öğretmenlik alımları başlamadı sıralamamda kritik ve sözleşmeli öğretmenlik garanti olmasığı için dün başlayan KPSS-2020/2: BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ KADRO VE POZİSYONLARINA YERLEŞTİRME’ye başvurmak istiyorum.
    Sorun şu ki tercih ettiğim yer olan ”TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ / MEMUR / TRABZON / TÜM İLÇELER / Taşra / GİH / 7” gelirse buraya atanırsam istifa edip, yakın zamanlarda 2 ay 3 ay gibi sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunabilir miyim? ve sözleşmeli öğretmenliğe atanabilir miyim?

    • Söz konusu kadroya “kadrolu memur” olarak atansanızda, “sözleşmeli memur” olarak atansanızda fark etmez; istifa edip, ertesi gün sözleşmeli öğretmenliğe geçiş yapabilirsiniz.

      Dikkat edilmesi gereken tek husus, her hangi bir bakanlığa bağlı olarak sözleşmeli öğretmenliğe atanırsanız, MEB’de sözleşmeli öğretmenlik için 1 yıl bekleme sürenizin olacağıdır.
      Bakan bey en son açıklamasında mümkün olan en yüksek kadroyu almak için uğraştıklarını dile getirdi, eğer kritik olan sıralamanız yıllık 40 bin alım için kritikse, belki güzel bir müjde gelir yakın zamanda.

      • 1 Ocak 2021

        Hocam anladığımı şöyle özetleyeyim:”Sözleşmeli veya kadrolu memurlukta ” çalışırken,
        1.MEB’te tercihler yapılacağı zaman başvurup tercih yapabilirim .
        2.Yine Memurlukta çalışırken MEB beni mülakatlara çağırır ve sözleşmeli öğretmen olarak atayabilir.
        3.Bu durumda MEB’te ”sözleşmeli öğretmen” olarak atamam kesinleşince ”Sözleşmeli veya kadrolu memurluktan ” istifa edip istifa kabul sürecinin ardından herhangi bekleme olmaksızın MEB’te ”sözleşmeli veya kadrolu öğretmenliğe” geçebilirim. Doğru mudur?
        Birde farkındayım ince eleyip sık dokuduğumu çünkü iki atama arasında 5-6 ay var ve 24 yaşındayım gelecek kaygılarım var.Çok teşekkür ederim bu arada ,içime su serptiniz.

        • Ben 30 yaşımdan sonra, evli ve çocukluyken karar vermek zorunda kalmıştım. Sizi gayet iyi anlıyorum.
          Doğru anlamışsınız, önünüzde her hangi bir engel yok.

          Lakin şunu belirtmek isterim; kadrolu memurken istifa edip kadrolu öğretmenliğe beklemeden geçemezsiniz.
          Her ne kadar bu durumun olma ihtimali mevcut durumda olmasa dahi, doğru bilgiyi paylaşayım.

          • 4 Ocak 2021

            MEB’e ilk atamam sözleşmeli öğretmen olarak oluyor .Memurluk ise kadroluda olsa sözleşmelide olsa istifa sonrasında süre beklemeden sözleşmeli öğretmenliğe geçebilirim .Ama kadrolu memurluktan kadrolu öğretmenliğe geçiş için bekleme süresi var.Her şey için çok teşekkür ederim.

  7. Merhaba,
    Ben Mühendilik mezunuyum ve formasyon aldım. Şuan bakanlık bir türlü alımı açıklamadığı için, İç İşleri Bakanlığının sözleşmeli Mühendis alımına başvurmayı düşünüyorum. Burada göreve başladıktan sonra, öğretmenliğe yine bu seneki puanımla başvurabilir miyim. Yani merak ettiğim, sözleşmeli mühendislikten sözleşmeli öğretmenliğe geçişte 1 yıl bekleme veya puan yanma cezası var mı? Yardımcı olursanız sevinirim :)

    • Sözleşmeli öğretmenliğe geçişte herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ben kadrolu memurken, bekleme yada başka bir sorunla uğraşmadan geçiş yaptım.

  8. Merhaba Fatih Hocam,
    Gençlik ve Spor Bakanlığında 12 yıldır kadrolu memur olarak çalışıyorum. Çocuk gelişimi okuyorum, formasyon aldım ve okul öncesi öğretmeni olmak çok istiyorum. Önümüzdeki sene okulumdan mezun olup kpss ye sıkı şekilde hazırlanarak atanmayı umuyorum. Şayet atanırsam hizmetimden dolayı derecem ve kademem öğretmenlikte de geçerli olacak mı? Birde Ankara da yaşıyorum eş durumundan geri gelme sürecim nelere bağlı yani şartlar nedir? Bu süreç için ne kadar süre ile görev yapmam gerekir? Kusura bakmayın kafamda o kadar soru var ki… iş arkadaşlarım bana deli gözüyle bakıyor. İnşallah başaracağım. Saygılar.

    • Merhaba, o deli gözüyle bakan arkadaşlardan bende de vardı; şimdi takdir ediyorlar.
      Bende kadrolu İnfaz ve Koruma Memuruydum.

      Sözleşmeli personelin derece ve kademesi yok, sözleşmeli öğretmen olduğunuz süre ve varsa önceki hizmetleriniz kadroya geçince işlenecek sisteme.
      Yani 3 yıl boyunca taze memur gibi olacaksınız, sonrasında kayıpsız devam edeceksiniz.

      Mevcut durumda sözleşmeli olacağınız süre boyunca eş durumu yapamazsınız, 3 yıl gittiğiniz yerde kalacaksınız. Bunun tek istisnası var, eşinizde sözleşmeli öğretmen ise ikiniz birden başvurup bakanlığın uygun göreceği yere atanırsınız. Ankara olmaz muhtemelen tabii bu durumda.
      Sizin yapacağınız en iyi adım ilk olarak Ankara, sonrasında ise hızlı tren ve otoyolla ulaşım sağlayan yerleri seçmek olacaktır.
      Ayrıca Çankırı ve Çorum düşük puanla kapatıyor genelde, sizede nasip olabilir.

      Lakin, 2023 genel seçimlerinde verilecek vaadler ile 3 yıl beklemeden kadroya alınma şansınız olabilir… Bunu zaman gösterecek..

  9. 8 Şubat 2021

    Hocam yazınızı okudum yureğinize sağlık
    Benim ögrenmek istdğim kpss snvnda yerlestiniz mulakattan gectiniz yeriniz okulunuz belli olduktan sonramı istifa ettiniz birde istifadn sonra ne zaman yeni isinize basladnz tesekkurler

    • Merhaba, mülakata girdim, mülakat puanım ve sıralamam açıklandı, atamam garanti olunca istifamı verdim ben.
      Sözleşmeli öğretmen olarak atandığım için her hangi bir bekleme sürem olmadı, sadece kararname süreci vardı beklemem gereken.

  10. Tesekkur ederim Fatih Hocam insanları bilgilendirdiğiniz için Allah işinizi rast getirsin Allah razı olsun bildiklerinizi paylastığınız için

  11. Fatih Hocam atama yeriniz belli olmazmıydı istifayı vermeseydiniz

    • Ben istifamı ailemle vakit geçirmek için erken verdim.
      Siz isterseniz atama yeriniz belli olduktan sonra da verebilirsiniz, istifa vaktinizin atamanıza hiç bir etkisi yok.
      Atama yeriniz belli olduktan yada kararnameniz geldikten sonra da istifa etmenizde bir sıkıntı yok.

  12. 14 Şubat 2021

    Fatih hocam merhaba bende adliyede sözleşmeli mübaşir olarak çalışıyorum 3 yılım dolmak üzere ve bende bu sene iyi bir puan aldım kpss de nasip olursa öğretmenliğe atanacam da sorum şu size hocam şöyle bir söylenti var adelet bakanlığı bu sene personeline kadro verecek eyer olursa benim öğretmenliğe geçmeme engel olurmu daha 1 yıllık kadro süresi dolmadan istifa edip geçebilirmiyim bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinir

    • Ben Adalet Bakanlığında kadrolu memurdum ve sorun olmadı.
      Lakin benim size tavsiyem başka yönde olacak, eğer öğretmenliğe geçişiniz garanti ise, yani yeterli puan varsa kadroya geçmeyin. Size kadro geldiğinde bir dilekçe ile istemediğinizi belirtebiliyorsunuz.
      Bunu niye söylüyorum, kadrolu olduğunuzda devlet memuru sayılıyorsunuz ve devlet memurlarının memurluktan bir defa istifa etmek hakları var. Eğer kadroya geçerseniz o hakkı kullanıp öğretmen olacaksınız, lakin kadroya geçmez ve sözleşmeli iken ayrılırsanız bu istifa hakkınız cebinizde duracak.

  13. Sorularımıza cevap verdiğiniz ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim hocam. Birde şunu eklemek istiyorum; hocam Devlet Personel Başkanlığının mütalaasında anladığım kadarıyla, kadrolu memurluktan sözleşmeli öğretmenliğe geçiş sonrası aday memurluğunu tamamlamış olanlar adaylıktan muaf oluyorlar. Sizde bu süreç nasıl oldu hocam? Acaba doğru mu anlamışım? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim hocam. Saygılar.

  14. Merhaba hocam, açıklayıcı olmuş emeğinize sağlık . Benim 5 yıllik kadrolu olarak memuriyetim var. 4/1 derecem olduğunu varsayıyorum ve öğretmenlige geçtim . Bu derece/ kademe değişecek mi? Veya aynı derece/kademe den devam mi ediyorum? Siz de yaşamissiniz . Cevap verirseniz memnun olurum. Hayırlı olsun bu arada ☺️

    • Öğretmenliğe geçişiniz sözleşmeli olursa, sözleşmeli çalıştığınız sürede derece-kıdem durumunuz yok. Kıdem ay/yıl şekli ile hesaplanıyor. 5 yıldan sonra maaş farkı oluşuyor.
      Siz bu süreçte 3 yıl sözleşmeli olarak kalıyor, sonrasında ise kadroya geçiyorsunuz; 5 yıl hesabına gerek yok yani.
      Diyelim ki 2020 Eylül 19 da görev başlangıcınız yapıldı, sözleşme başladı, sizde öncesinde yeni 5in1’i kadrodaydınız.
      Derece Kıdem donar, 3 yıl sözleşmeli çalışırsınız, 2023 yılın 20 Eylülde kadroya geçersiniz.
      Önceki hizmetleri saydırır ve üstüne 3 yıllık sözleşme süresiyle 4ün1’i olarak memuriyete devam edersiniz…
      Yani herhangi bir kaybınız nihai olarak yok, sadece sözleşmeli olduğunuz süreçte pasif kalıyor derece-kıdem sayımı.

  15. 20 Şubat 2021

    Fatih hocam, acil cevaplarsanız sevinirim. Kadrolu İnfaz Koruma Memuruyum. EKPSS ile 16/02/2021 kadrolu öğretmenliği kazandım. Muvaffakat nerden almam gerekiyor komisyon mu, cte genelmüdürlükmü. Kadrodan kadroya geçiş nasıl istifamı ediliyor?

    • Öncelikle hayırlı olsun. Kadrolu memurluktan kadrolu memurluğa geçiş için MEB sizi Adalet Bakanlığından istemeli. İstifa etmiyorsunuz kesinlikle. Siz komisyon memurusunuz, sizi atamaya yetkili merciye başvurmanız gerekiyor. Lakin EKPSS ile ilgili süreci bilmiyorum, bu anlattıklarım kadrolu olarak atanmanız durumunda geçerli. MEB personel daire başkanlığı ile iletişime geçmenizi ivedilikle öneririm.

  16. 20 Şubat 2021

    Kadordan kadroya geçişte ayrılış nasıl oluyor, komisyon istifa edeceksin diyor. Benim 2016 öğretmenliğe geçen arkadaşım yok diyor. Bunun Yönetmeliği yok mu, komisyondakilere göstersem. Birde muvafakat belgesi evrak teslim tarihine yetişmez ise… 2016’dan sonra 30’a yakın kadrolu İKM sözleşmeli öğretmenliğe geçti, hepsi istifa etti. Ben engelli oldum, EKPSS girdim, sorunum muvafakat almak ve ayrılış işlerimin nasıl olacağı…

      • Sözleşmeli öğretmenliğe geçiş için istifa gerekiyor

      , kadrolu öğretmen olarak atandıysanız istifa etmemelisiniz.

        Ben de kadrolu İKM iken istifa edip, sözleşmeli öğretmen oldum; komisyonun bu işlere vakıf olduğunu hiç sanmıyorum.
        Bu sebeple ivedilikle CİMER üzerinden MEB’e durum hakkında yazmanızı ya da ilk tavsiyem olan personel daire başkanlığını aramanızı öneririm.

        Ayrıca resmi işlerden dolayı yaşanacak 2 aya kadar gecikmelerden ötürü herhangi bir hak kaybı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Çünkü muvafakatname hemen gelen bir belge değil.

  17. SELAMLAR FATİH HOCAM ben şuan bekçiyim 2021 mayıs haziran gibi asil(kadrolu) memur olacağım buyuk ihtimal ağustos gibi kpss girmeyi düşünüyorum matematik öğretmeni olarak ,malum bekçilğin çok bi yönetmeliği yok emniyetteye tabiyiz 657 fln , bende atamam kesinleşince istifa edip gönül rahatlığıyla tavsiyenizle sözleşmeli öğretmen olabilirmiyim ilginiz için şimdiden teşekkürler..

    • İstifa edip gönül rahatlığı ile sözleşmeli öğretmen olabilirsiniz.
      Ben sizin yerinizde olsam, mayıs 2021 de kadroya geçmem, sözleşmeli kalırım.
      Devlet memurları bazı istisnalar hariç sadece 1 kere istifa edebilir, sözleşmeli iken istifa sınırı yoktur.
      Mayısta kadroya geçer, sonrasında istifa ederseniz; bu hakkınızı kullanmış olursunuz.
      Kadroya geçmez, istifa edip öğretmenliğe geçerseniz, her hangi bir hakkınız kullanılmış olmaz.

      Bunu niye söylüyorum, olurda öğretmenlikten sıkılırsanız ya da bir girişimcilik ile iş kurma niyetine girer ama sonrasında batarsanız, geri dönüş hakkınız bitmiş olur.
      Bunları yaşayanları gördüm diye aktarıyorum.

      Bir defa istifa hakkı, tekrar memur olabilmeniz için geçerli şarttır. Memuriyetten ikinci kez ayrılıp, üçüncü kez memur olamazsınız (Bazı istisnalar hariç..) (sözleşmeli memurlukta bu sınır yok)

      Ayrıca kazasız belasız nöbetler-devriyeler dilerim…

  18. Fatih hocam iyi günler. Birkaç sayfada okuduğum ancak emin olamadığım için size sormak istedim. Memurluktan istifamız onaylandıktan sonra öğretmenliğe geçiş için tekrar kpss ye girmemiz mi gerekiyor? Yani hiç memur olmamışız gibi mi görünüyorum?

    • Mevcut alımlarda tekrar kpss şart, eskisi gibi kurumlar arası geçişin önü kapatıldı.
      Göreve başladığınızda sözleşmeli oluyorsunuz, yani hiç memur olmamış gibi.
      Kadro alana kadar da eski çalışmalarınızın bir hükmü olmuyor.

  19. 2 Mart 2021

    Merhaba Fatih hocam, yeni infaz koruma memurluğu alımlarında başvuru yapacağım bir yandan da özel eğitim öğretmenliği okuyorum. İnfaz koruma memuru olursam bir yandan okumakta zorlanır mıyım? bir bayan olarak infaz koruma memuru olarak çalışmanın zorluları neler sizce? hocam diğer yazılarınızıda okuduğum kadarıyla sizde bu yoldan geçmişsiniz hem okuyup hem çalışarak. hangi üniversiteden mezunsunuz başvurumda yok göstermesi açısından soruyorum ? şimdiden teşekkür ediyorum. Bu yazı içinde çok çok teşekkürler çok aydınlatıcı olmuş hocam.

    • Merhaba, ben Sakarya Üniversitesinden mezun oldum. İKM işini ikiye böleleim, kadın ceza evinde olmanız durumu birinci kısmı, erkek ceza evi ise ikinci kısmı olsun.
      Kadın cezaevinde çalışırsanız vardiyada görev alabilirsiniz ve %30 devamsızlık hakkınız sayesinde rahatça okula gidip gelebilirsiniz, kimse karışmaz.
      Çünkü vardiya personelini 12-24 12-48 çalışırlar ve bu sayede her 4 günde bir gündüz nöbetine giderek okula gidememe durumunuz olur. (%25’e denek gelir)
      Erkek cezaevinde çalışırsanız vardiyaya geçemezsiniz, bu durumda da hafta içi 5 gün işe gitmek durumunda olursunuz. Okula devam şansınız birilerinden medet umarak mümkün olur.

      Ben erkek cezaevinde erkek memur olarak vardiyada görev aldım, kimseden medet ummama gerek kalmadı.
      Yalnız şunu belirtmek isterim, idare vardiyayı genelde cezalandırma yeri olarak görür ve sevmez, onlara göre boş kişiler vardiyada görev yapar.

      Vardiyada görev almak kolay değil, tüm rutinleriniz değişiyor, gece nöbetten çıkıp derse gitmek de kolay değil.
      Lakin azminiz varsa herşey mümkün, ben evli ve çocuklu olarak nihayet öğretmenliğe ulaştım.
      Size de kolay gelsin, yardımcı olabileceğim bir şey olursa, haber ediniz :)

  20. 3 Mart 2021

    Hocam erken dönüş yaptığınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Sizlere de kolay gelsin bir şey olursa mutlaka iletişime geçmek isterim hocam

  21. Hocam merhaba.CTE kadrolu öğretmenlikte bir yılı doldurmadan istifa edilebiliyor mu?

    • Merhaba, memurun çekilme hakkı yasal bir haktır, her türlü istifa edebilirsiniz.
      Lakin bakanlık veya genel müdürlük işe başlarken size eğitim verdiyse, eğitim giderlerini isteyebilir.
      Ayrıca, MEB sözleşmeli öğretmen alırken başka bir kurumda öğretmen iken istifa edenlerin bekleme sürelerine uymasını isteyebiliyor.
      Bu sebeple, önceki başvuru klavuzlarını dikkatle okuyunuz.

      Ayrıca zaten CTE kadrolu öğretmen iseniz, MEB öğretmenlerinin çoğundan daha fazla hakkınız var diye biliyorum, sadece yıllık izne tabii oluyor ama yazın dahi ek ders alınıyor.

  22. Hocam merhaba.CTE kadrolu öğretmenlikten yıl doldurmadan birkaç ay içinde istifa edip sözleşmeli öğretmen atamasına katılabiliyor muyuz?

    • Benim hızlıca yaptığım aramaya göre “657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak atanan;ancak ataması iptal edilenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.” şeklinde bir madde var. Eğer ki kadrolu öğretmen olarak atanırsanız her hangi bir bekleme süreniz bulunmuyor diye düşünebiliriz.
      Önceki alımların klavuzlarına bakarsanız sizde görürsünüz.

      Anladığım kadarıyla MEB’e atanıncaya kadar CTE öğretmeni olarak çalışıp, sonrasında istifa edeceksiniz.
      Hiç tavsiye etmem, zira kadrolu memurların sadece 1 “bir” defa istifa hakları var, bir iki ay için bu hakkınızı kullanmayın.
      Bu istifa hakkını kullanırsanız, bir sefer daha memur olabilir, sonrasında bir daha olamazsınız.
      Branşsınız el veriyorsa özelde çalışmanız ya da ücretli görev almanız tavsiyemdir.

  23. Cevapladığınız için teşekkürler hocam.Açıkçası CTE öğretmenlik hakkında net bilgi edinemedim.Kimi derse giriyoruz diyor kimileri girmiyouz okul müdürü gibi evrak işleriyle uğraşıyoruz diyor.sizin bu konuda net bilginiz var mı?İstifada bekleme süresi bir yıl mı oluyor hocam öğretmenlikten öğretmenliğe geçişte?

    • CTE öğretmenliği hakkında oldukça bilgiyim, zira eskiden CTE’de görev yaptım.
      Kağıt üstünde sorumluluklarınız var, bunları yaparsanız (takip) günün %80’i boş geçer.
      Bunları mevcut öğretmenler gibi eğitim servisine (görevli İKM ve usta eğiticiler) yaptırırsanız günün %95’i boş geçer.
      Okuma yazma bilmeyenler için branşınız uygunsa derse girersiniz, beden öğretmeni de CTE’de görev alabilir sonuçta, branş uygun değilse halk eğitimden eğitici ayarlarsınız.
      Okuyan mahpus (tutuklu ya da hükümlü farketmeden yatan kişi) varsa sınavlar olur, burada dışarıdan gözetmen gelir yine, siz odanızda durursunuz, bina sorumlusu olarak güzel bir para gelir.
      Ek ders yıl boyunca, ara tatil – yaz tatil fark etmeksizin, yatar; hemde %25 fazladan. (Meb için, siz uğraş verir, öğrenci ve veli ile etkileşime girersiniz; bir ton emek sarf edersiniz ve normal alırsınız. CTE öğretmeni ise ne veli ne öğrenci görür, %25 fazla alır)

      Koğuş-oda yerleştirme kurulunda yer alırsınız, lakin göstermelik olur bu, imzanızı atmanız için sonradan dahil edilirsiniz genelde.

      Sıkıntılar da var tabii, 8-17 çalışırsınız, RAM gibi.
      Yanınızda cep telefonunuz olmaz (Kapalı CİK’lerde), içeriye girişte duyarlı kapıdan geçmeniz gerekir. (İçeride size ait bilgisayar olur, gmail ya da benzeri bir haberleşme ile istediğiniz kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Kurum telefonu ile istediğini arayabilir, aranabilirsiniz; whatsapp, facebook, youtube vs olmaz.)

      Ders vermeniz gerekirse ki PDR olarak vermeyebilirsiniz, sınıfta sorun olacağını falan düşünmeyin.

  24. Hocam kadrolu CTE öğretmeliğinde tayin olma durumu nasıl?Çakılı kalma durumu var mı?

    • Gitmek istediğiniz ilde kurum yoksa gidemezsiniz, başka türlü çakılı kalma durumu yok.
      Birde çok güzel olarak anılan yerlere direk tayin yazıp gidemezsiniz, mazeret tayini ile anca.
      Örneğin Ordu Ünye, denize nazır ve yaşamın kolay olduğu bir yer, oraya normal tayinle giden çok azdır, hep mazeret.

  25. 2020 kpss ile kadrolu cte katibi olursam eğer tıbbı sekreterim aynı zamanda sağlık bakanlığının sözleşmeli alımına 2020 kpss ile başvuru yapabilirmiyim aynı kpss puanı ile. 6 ay bekleme cezası duydum doğrumudur

  26. hocam 2020 kpss ile kadrolu katip olursam eğer sağlık bakanlığının sözleşmeli alımlarına başvuru yapabilirmiyim 6 ay bekleme cezası mı var kadrolu memurun

    • Merhaba, söz konusu 6 ay bekleme süresi sadece kadrolu memurluktan kadrolu memurluğa geçişler için. Siz kadrolu katiplikten sözleşmeliye geçiş yapacaksınız, her hangi bir bekleme süreniz bulunmuyor.

  27. 14 Mart 2021

    öncelikli olarak yazınız için çok teşekkür ederim. Kurumumdan muaffakatname alırsam da aynı şartlar söz konusu mu ??

    • Sözleşmeli öğretmen olmak için olur alamazsınız, olur yani izinle başka bir kuruma geçme işi kadrolu memurluktan yine kadrolu memurluğa geçişlerde söz konusudur.

      Sözleşmeli öğretmen olduğunuz zaman kadrolu memur sayılmaz, bu sebeple de olur verilmez, verilemez.

  28. 15 Mart 2021

    çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.. ben bir üniversitede kadrolu memurum 1-6 Eylül tercihler 8 eylül sonuç açıklama.. kararname muhtemelen hangi tarihte tebliğ edilir? ve hangi tarihte istifamı vermem uygun olur sizce?

    • Merhaba, ilan edilen takvim değişebiliyor. 2020 Eylül atamasına bakabilrsiniz örneğin.
      Lakin, atama sonucunuz ilan edildikten sonra 2 hafta kadar kararnamenin gelmesini bekleyeceksiniz.
      2 hafta kadar da işe başlama için süreniz var. 2 aya kadar da geçerli mazeretle işe geç başlayabilirsiniz.

      Aslında benim bu konuda verebileceğim en iyi cevap bu soruyu niye sorduğunuzu tam anlamamla mümkün.
      Herşey mümkün çünkü.
      Bu gün istifa edip, yarın sözleşmeli öğretmenliğe başlayabilrsiniz.
      10 gün işe mazeretsiz gitmez, çekilmiş sayılır, yine sözleşmeli başlayabilirsiniz.
      İstifa edip; onay bekler ayrılır ya da istifa edip 1 ayı bekler ayrılırsınız.

      Ben olsam ne yaparım, erken ayrılır, ailemle yaz tatili keyfi yaparım. Tabii burada yıllık izin hakkınızı da dikkate almak gerek.

  29. Fatih hocam bilgilendirme için tesekkurler. Kpss ye girmeden kadrolu memurluktan öğretmenligi kurumlarasrası nakil oluyor mu bilginiz varmı bu konuda ?

    • Merhaba, kurumlar arası geçiş için iki şey gerekiyor. Birincisi geçiş yapacağınız kurumun sizi kadrolu olarak alacak olması, ikincisi ise size ihtiyaç duyup, mevcut kurumunuzdan istemesi.

      İkinci durum için insanlar araya tanıdık* koyup, kendilerini istetirler, bu günümüzde belediyeler tarafından uygulanan bir yöntemmiş.
      Lakin istemek için sizi kadrolu olarak alması gerekiyor, MEB ise artık kadrolu öğretmen almıyor, sadece sözleşmeli.
      MEB Kadrolu öğretmeni sadece engelli öğretmen alımlarında yapıyor, durumunuz uyuyorsa o kısım hakkında tam bilgi sahibi değilim.

      Mevcut durumda MEB için kurumlar arası geçişle öğretmenlik söz konusu değil. KPSS, Mülakat, Tercih ve Atama sırasına tabiisiniz.

  30. 22 Nisan 2021

    Konu hakkında bu kadar detaylı bilgiler verip ilgilendiğiniz çok teşekkürler hocam. Ben bir üniversitede kadrolu memur olarak çalışıyorum. Sözleşmeli öğretmenliğe geçişte İşimi garantiye almak için atamam yapıldıktan sonra istifa etmeyi düşünüyorum. Ancak burada şöyle bir sorum var. İstifa ettikten sonra ilişkimin kesildiğine dair bir yazı gelmeden öğretmenliğe başlayabilir miyim? Yoksa ilişkimin kesilip bunun sisteme yansıması mı gerekiyor? Eğer sisteme yansıması gerekiyorsa ve bu süreç uzarsa, bu atama sonucunda işe başlamak için gereken azami süre olan 15 günü geçerse ne olacak?

    • Merhaba hocam, şimdiden hayırlısı olsun..
      Azami süre ikiye ayrılıyor aslında; bahanen yoksa 15 gün, varsa 2 ay kadar hatta daha fazla.
      Bahane geçerli ise rahatsınız. E siz zaten istifayı vermiş ve idareyi beklemek durumunda kalmışsanız suç sizde değildir. Bu güzel bir bahanedir, istifanız ne zaman onaylanırsa işe o zaman başlarsınız. 15 gün sizi düşündürmesin yani, istifa ne zaman kabul görürse, zaten maksimum 1 ay süreleri var; çok mühim bir konumda değilseniz.

      Azami süre hakkında şöyle bir bilgi daha vereyim, bu süre kararnameler ilgili müdürlüğe ulaşınca başlıyor.
      Kararnameler atama kararıyla hemen yollanmıyor, yani sizin atamanız kesinleştiğinde kararnameler için bir süre daha beklenilmesi gerekecek.
      Son alımlarda bu süre 2 haftayı çok rahat geçti, 2 hafta oradan gelse 2 hafta da verilen süre; bu sürede istifa kabul olur.

      Her iki durumda da içinizi rahat tutun, bir sorun yaşamazsınız.

  31. 22 Nisan 2021

    Allah razı olsun. İlginiz için çok teşekkürler

  32. 25 Haziran 2021

    merhaba 2019 temmuzunda muvafakatname ile kadrolu öğretmenlikten cumhuriyet üniversitesine memur olarak geçiş yaptım.Tekrar öğretmenliğe dönebilirmiyim ne yapmam gerekiyor.Teşekkürler.

    • Merhaba sn hocam.
      Verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak iki yol mevcut; ilk olarak kadrolo öğretmenken üniversitede memurluk için olur alabildiyseniz, yani üniversitenin sizi MEB’den isteyip de alabilmesini sağladıysanız; MEB’in sizi tekrar istemesi ve Üniversitenin olur vermesini de sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Hem bu sayede tüm haklarınız aynen devam eder.
      İkinci yol ise, genele tabii olmak. MEB şu sıralar sadece sözleşmeli öğretmen alımı yapıyor. Bu da KPSS demek. Can sıkıcı süreçler demek.

      Üçüncü bir fikri idare hukukuna hakim bir avukat verebilir, bunu da üniversite avukatına danışabilirsiniz. İstifa eden bir memur, öğretmen dahil, tekrar işe dönüş için talepte bulunabiliyor.
      Her ne kadar siz istifa etmeden geçiş yapmış olsanız da, burada bir püf noktası olabilir. Bunu da işin ehli olan avukatlar bilir. Ya da bu durumu Hukuk Fakültesindeki hocalara da sorabilirsiniz.

      Kabaca, ilk yöntem etki sahibi olduğunuzu varsayarak bu etkinizi kullanmanız üzerine. İkinci yöntem sıfırdan başlangıç üzerine.
      İkinci yönteme kalmanız demek 3 yıllık çile demek, tekrardan kadrolu öğretmen alımını bekleminiz daha karlı olacaktır.

      *Dediğim gibi verdiğiniz bilgilerden yola çıktım, normal şartlar altında kadrolu bir öğretmenin memur olarak olur alması çok zor. Kamu yararı olması gerekiyor, kamu ve kariyer hassasiyeti gözetilerek olur verilmiş ise şu an daha iyi bir konumda olmanız lazım. Bu haldeyken size tekrardan olur çıkması için daha iyi bir konuma gelmeniz gerekiyor; bunu da ancak tesir sahibi iseniz yapmanız mümkün.

  33. Merhabalar yazınınızı okudum. Bende öğretmenin fakat illerin belediyelerdeki memurluklarına başvuru yaptım. İnfaz koruma memuru olarak maaş ne kadardı. yani işe ilk girdiğinizde ne kadardı sonra ne kadar yükseldi kafamda sorular var giderirseniz çok memnun kalırım. İnşallah olursa birde kadrolu öğretmenlik alımı olursa İstanbul Esenler belediyesine başvurdum. Öğretmen olarak geçiş yapabilirmiyim. İlerde açılırsa kadrolu teşekkür ederim :)

    • Merhaba, İKM olarak işe ilk girdiğim zamanda sonrasında da aynı derece-kademe öğretmen ne alıyorsa onu alıyordum diyebilirim. İlk girdiğimde 2 bin 100 lira civarındaydı.
      Memurlar.Net’in maaş robotu işe yarıyordu bu konuyu orada kıyaslayabilirsiniz. Tabii öğretmenin ek dersi vs gibi gelirleri hariç bu denklik durumu.

      İKM iken daha az sorumluluğum vardı, öğretmenlik daha çok yük getiriyor. Sevmesen yapılmaz durumu var yani, çalışma saatlerinin azlığı da sevmemizi kolaylaştırıyor tabii.
      Zaten öğretmenin çalışma saatleri az olmasa lise mezunları ile aynı maaşa çalışmak mantıklı olmazdı.

      Kadro örğetmenlik alımları başlarsa geçiş yapma ihtimaliniz doğar tabii, lakin açılacak mı muamma.

      Ayrıca İKM olmak gibi niyetiniz varsa çoğu mahpusun Esenlerden geleceğini de eklemek isterim :)

  34. 11 Ağustos 2021

    Fatih hocam öncelikle rehberliğiniz için çok teşekkür ederim. Ben emniyette 3 yılını doldurmuş polis memuruyum. 2020 KPSS puanımla (takvime göre) 8 Eylül 2021 de atandığım yer belli olacak inşallah. Evliyim , bir kızım var ve eşim ev hanımı. Kararnamelerin geliş süresi belli olmadığı için önceden usulüne uygun istifa edemiyeceğim. Kararnamenin gelişiyle birlikte kurumama gidip istifa dilekçemi yazıp o gün için de ilişiğimi kestirip birkaç gün içinde de atandığım şehre gidip başlama yapmayı düşünüyorum sizce bu mümkün mü ? Benim gibi polislikten sözleşmeli öğretmenliğe geçmiş tanıdığınız irtibat kurabileceğim birileri var mıdır ?

    • Merhaba Sn Hocam, hayırlı olsun. Branş neydi? Kızınızı da Allah bağışlasın :)
      Malasef ki tanıdığım geçiş yapan polis arkadaşım yok, o konuda yardımcı olamayacağım.

      Evet, istifayı verip aynı gün ilişiği kestirmeniz mümkün.
      İşe başlama noktasında dikkat etmeniz gereken şey, eğer eylülden sonraya sarkarsa Kırtasiye yardımının %75’ini alabilirsiniz.
      İkinci dönem başlarsanız da %50’sini alabilirsiniz. Ayrıca banka promosyon ödemesini, promosyon ihalesinin geri kalan ayları ile orantılı alacağınızdır.
      Başka dikkat etmeniz gereken bir husus olduğunu sanmıyorum.

      Hastaneden heyet raporu almışsınızdır, almadıysanız onu halledin.
      Aday dosyası, öğretmen dosyası gibi konularda hiç bir masraf yapmayın; sosyal medyada falan satanlar var, değmez.
      Çok kolay hazırlarsınız.

      Başka ekleyeceğim bir şey yok sanırsam :)
      Tekrardan hayırlı olsun…

  35. 12 Ağustos 2021

    Branş Coğrafya hocam. Çok teşekkür ederim her şey için.

  36. Hocam zamanım daralıyor,
    ben de İKM yim ve kadroluyum.
    İlköğretim matematikte kontenjandayım.
    Hocam atanıp kararname yayınlanınca atandığımız kurum bizden istifa ya da muvafakat belgesi istiyor
    mu yoksa güvenlik soruşturmasından sonra mı istiyor,
    çünkü GS bitip de gel göreve başla denmeden istifa etmeyi düşünmüyorum.
    Usulüne uygun olmadan istifa verip gitmeyi düşünüyorum.
    Öyle olur mu hocam

    ***

    Sorum burada görünmedi tekrar yazıyorum hocam.Ben de sizin gibi infaz
    koruma memuruyum ve kadroluyum.8 eylülde sözleşmeli olarak atamamız
    yapılacak yalnız güvenlik soruşturması süreci var. Ne kadar süreceği
    belli değil. Benim sorum şu ki atamam yapılıp, güvenlik soruşturması
    süreci tamamlanınca muhtemelen kararname yayımlanıp bizden gerekli
    evrarklarla birlikte göreve başlamamızı isteyecekler. Tam bu sırada
    usulüne uygun olmadan istifa edip, o istifanın kabulü için yeterli
    süreyü beklemeden atandığım kurumda sözleşmeli öğretmen olarak
    başlayabilir miyim, böyle olursa ne tür hak kaybı yaşarım

    • Merhaba sn hocam, hayırlı olsun. Yorumunuz onay aşamasından sonra yayınlandığı için ilk seferde görünmedi, ben iki mesajınızı da ekledim.

      Muvafakat yani olur belgesi kurumlar arası kadrolu memurluktan kadrolu memurluğa geçişlerde söz konusu, siz sözleşmeli olacağınız için her hangi bir ekstra belge işlemi olmayacak, yani birşey beklemeyeceksiniz.

      Sizin beklemeniz gereken yegane şey kararname, kararnameler il-ilçelere ulaşınca gidip iş başı yapacaksınız.
      İstifa süresi, olur gibi bir bekleyişiniz yok yani.
      Bu süreçte sağlık raporunuzu hazırlayın tabii, ortalık karışık korona sebebiyle sorun yaşamayın sonra.

      Yaşayabileceğiniz kayıp, eylül sonrasında göreve başlamanız sonucunda kırtasiye yardımından kesinti yapılır, birde ne kadar geç başlarsanız o kadar az banka promosyonu alırsınız.
      Eylül sonrasında başlarsanız kırtasiye yardımının %25’i, 2.dönem başlarsanız da %50’si kesilir diye hatırlıyorum.
      Banka promosyonu ise 3 yıllık düzenlenen bir ihalenin sonucu bankalar tarafından ödeniyor, sizin iş başı vaktiniz bu 36 ayın hangi ayına denk geliyorsa onunla orantılı olarak cüzi bir kaybınız olur.

      İstifa ve iş başı arasında bir iki gün olursa sorun yaşama şansınız azalır, bazen bürokratik yavaşlık sebebiyle sorun olabilir diye okudum ama hiç denk gelmedim.
      Yani aynı gün ilişik kesip, yeni işe girmek konusunda sorun yaşayanlar olmuş.

      İlişki keserken personel kalemi ile iletişimde olun, ay sonuna doğru istifa ederseniz; hani misal 12 eylül gibi, 15 Eylül için maaş yatırmasın ki uğraşmayasınız.

      Tekrardan hayırlı olsun :)

      Ayrıca aday öğretmen dosyası, öğretmen dosyası gibi şeyler için internette yer alan sitelere, gruplara para kaptırmayın.
      Çok kolay şeyler…

  37. Minnettarım hocam, Allah razı olsun. Ancak bu kadar açıkça ifade edilebilirdi

    • Merhaba, İKM olarak bazı sorunlarla yüzyüze kalmanız muhtemel, bu yüzden ben bazı bilgiler ilave edeyim.

      İstifa öncesinde izne çıkmak isterseniz, büyük ihtimalle sorun çıkarırlar. Bu konuda tavsiyem dilekçe ile izin başvurusunda bulunmanızdır, şifaen değil. Hemen şimdi verin dilekçenizi, kimseyi takmayın.
      Red edecekse de gerekçesini yazsın..

      Atamanız gerçekleşince bir müddet kararname beklemeniz gerekebilir, eğer sıralamanız garanti ise daha erkenden istifa dilekçesi verebilrsiniz.

      Usule uygun istifanın zararı 1 sene boyunca hissedilir, lakin siz zaten 3 sene sözleşmeli olacağınız için bu sizi etkilemez.

      10 Gün bekleyip, çekilmiş sayılma durumunda şöyle bir sakınca görüyorum, ilişki kesme için karar çıkması falan beklenebilir.
      Bu da hemen işe başlama noktasında sorun çıkarabilir.

      Hakkınızı ararsanız izne çıkarsınız, garanti..

  38. 15 Ağustos 2021

    Hocam merhaba. Belediyede sözleşmeli veya kadrolu olarak psikolojik danışman olarak alınma ihtimalim var. Bir yandan da kpss ye girdim ve MEB te öğretmenlik süreci için sonucumu bekliyorum. Beni belediye kadrolu veya sözleşmeli alsa dahi sizin yukarıda bahsettiğiniz süreci takip etsem bir sorun olur mu? Sözleşmeli de 1 yıl çalışma şartı gibi şart belirtirse MEBe atansam dahi birşey olur mu? Şimdiden teşekkürler hocam

    • Merhaba Sn Hocam,

      Esasında sizin için önemli kısım belediyenin sizi hangi kadroya atayacağı, her hangi bir şekilde 4/b öğretmen olarak anılırsanız belgelerde, bu sizin için sorun teşkil edecektir. Şöyle ki;

      Başvuru Şartları Madde 9 der ki,

        Halen Bakanlığımızda veya herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmıyor olmak, şartları aranacaktır.

      Ayrıca Madde 8,

        657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak atanan; ancak ataması iptal edilenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak,

      Bu bakımdan belediye sizi istihdam ederken 4/b öğretmen olarak SGK’ya bildirimde bulunursa, ayrıldığınız andan itibaren 1 yıl beklemeniz (madde 8) gerekir.
      Bu durumda burada anlatılan yöntemler sizi kapsamaz, mağduriyet yaşanabilir.
      Belediye İnsan Kaynakları ya da Personel Kalemi ile iletişime geçip, hangi kanuna göre ne olarak atamanızın yapılacağını öğrenmeniz gerekiyor.

  39. 16 Ağustos 2021

    Fatih hocam, ben de 9 yıl MEB+SB da 657 kanuna tabi öğretmen olarak çalışdıktan sonra SB kimyager kadrosuna kurumlar arası geçiş yaptım. şimdi tekrar öğretmen olmak istiyorum. 2020 de MEB PErsonel Genel Müdürlüğüne tüm evraklarım ile dilekçe verdim kadrolu öğretmen geçişi olmuyor diye yazı geldi. bu yıl KPSS ye girdim. sözleşmeli öğretmenlik için puan sıralamasına mı tabiyiz(asaletim öğretmenlikten onaylandığı için) yoksa başvuru taban puanı yeterli mi? Atamam olursa; daha önce şırnakda 2 yıl diyarbakırda 3 yıl öğretmenlik yaptım , bu çalışma süresi olarak benim için avantaj olur mu? bu konularda bilginiz var mı? teşekkür ederim.

    • Merhaba Sn Hocam,
      Sözleşmeli öğretmenlik doğası gereği daha önce hiç çalışmamış gibi, yeni mezun kişilerle aynı koşullarda atanıyorsunuz.
      Puan sıralamasına tabii olacaksınız yani.
      Önceki hizmetleriniz tabii ki boşa gitmeyecek, size iki şekilde faydası olacak.

    • Aday öğretmenlik gibi birşey ile uğraşmayacaksınız.
    • Sözleşmeliden kadroluya geçince, önceki hizmetlerinizin hepsini saydıracak; olması gereken maaşa çıkacak, hizmet puanınız artacak vs.
    • Kısaca herkes gibi puan sıralaması ile tercih ve atama süreciniz gerçekleşecek.
      3 yıldan sonra tüm haklarınızı geri alacaksınız.

  • 17 Ağustos 2021

    Ayrıntılı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler hocam. Belediyede halen çalışmakta olan arkadaşımla haberleştim ve kendisi 4/a olarak SGK girişinin yapıldığını ve ünvan olarakta usta öğretici gözüktüğünü söyledi. Bu bilgiye dayanarak yukarıda süreçlerini geçirerek geçiş yapabilirim sanırım. Yardımlarınız için tekrardan teşekkürler

  • 17 Ağustos 2021

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum

    • Ben teşekkür ederim sn hocam,
      Takıldığınız bir yer olursa başvuru klavuzuna ya da Aksaray İl Milli Eğitime sorabilirsiniz.
      Hamza hoca oraya vali olarak atanınca İl Milli Eğitim bu konuda daha hassas olmuş diye duymuştum.
      Hamza hocamızın öğretmen dostluğunu birkez daha analım burada, sağolsunlar..

  • Merhaba değerli hocam, ben daha önce bir soru sormuştum ama hangi e-postadan hatırlamıyorum.
    Biliyorsunuz Hocam, sözleşmeli öğretmen tercihleri bu ayın 29 unda başlıyor.
    *** Yorumunuzda belirttiğiniz üzere bu kısmı sansürledim.

  • Hocam gerçekten minnettarım. Bu işi bir karşılık beklemeden yapmanız, sırf bizler için vaktinizi harcamanız takdire şayandır. Allah razı olsun, bu bilgilere aylarca uğraşsam da ulaşamazdım bilemezdim.Zaten bu kadar ayrıntılı bilen de yok.

  • Hocam merhaba ben idare memuruyum, 1 ay önce istifa dilekçesi verdim. Gerekçe yazmadım. Daha onay gelmedi ve öğretmenlik ataması başlıyor ben kontenjandayım. İstifa sonucu gelmezse ve mem başlagın derse ne yapabilirim. Ayrıca ben 1 ay dolduğu için amire bilgi verip ayrılsam bu durum öğretmenliğe başlama sürecimi nasıl etkiler, teşekkürler

    • Merhaba sn hocam, öncelikle hayırlı olsun.
      1 ay önce verdiğiniz istifa dilekçesine halen onay gelmediyse, kabul edilmiş sayabilirsiniz.

      “Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.”

      Lakin devir ve teslim ile yükümlü iseniz, ki benim bildiğim kadarıyla değilsiniz, aşağıdaki madde size sorun teşkil edebilir.

      ” Çekilen Devlet memurlarından devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Hizmet icaplarına göre devir ve teslim işlemleri için gerekli süreler, yönetmelikte belirtilir.”

      Yine de çekilme işlemleriniz gecikse dahi, bu gecikme keyfi olmadığı ve devlet işi ile alakalı olduğu için atanma hakkınız saklı kalır.
      Bunun için atandığınız il ya da ilçe mem ile iletişime geçmeniz ve durumu dilekçe ve ekleri ile bildirmeniz gerekir.

      En kötü ihtimalle kadronuzu iptal ederler, ki bu haberleri olduğu halde yapılacak iş değil, bu durumda da yürütmeyi durdurma açıp, hakkınızı geri alırsınız. Hiç bir sorun olmaz, lakin bu son ve en uç nokta; sanmıyorum ki buraya gelsin.

      Benim aklıma gelen şey şu, 1 ayda nasıl dilekçeye cevap gelmez?
      Dilekçenin ilgili makamlara ulaştığından emin olun derim sadece.
      1 ayda dilekçeye cevap vermemek cesaret ister…

      Tekrardan hayırlı olsun..

      Ayrıca aşağıda yer alan makaleyi de okuyup, değerlendirme yapabilirsiniz.
      https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/838877#:~:text=%E2%80%9C%E2%80%A6657%20Say%C4%B1l%C4%B1%20Kanunun%20%C3%87ekilme%20ba%C5%9Fl%C4%B1kl%C4%B1,10%20g%C3%BCn%20devam%20etmesi%20halinde%2C

  • Hocam açıklamalar için teşekkürler bende istifa etmeyi düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla çalışılan derece kademe kadroya geçince eklenir demişsiniz. Hizmet puanına da ekleniyor mu? Ekleniyorsa neye göre hesaplama yapılıyor. Cevap için şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba hocam, idareci olarak çalışmadığım için kuralı ya da ölçüyü tam olarak bilmiyorum.
      MEB’de tonlarca yazı var ve hepsini akılda tutmak akıl işi değil.
      Örneğin geçmiş yıllarda özel okulda öğretmen ve yöneticilik yaptıysanız 2/3’ü ve maksimum 12 yıla kadar sayılıyor bazı şeyler.

      Demem o ki, geçmiş sayılır ama özel şartları bilmek lazım.

    • 6 Eylül 2021

      Hocam merhabalar, 3 eylül cuma günü sözleşmeli öğretmen olarak atamam yapıldı ve kararnameler de aynı gün il milli eğitime verilmiş oldu. Ben kadrolu bir İKM yim. Usulüne uygun istifamı verdim fakat İl Milli eğitim, Güvenlik soruşturması hakkında kesin bilgi yok deyince istifamı geri çekmek zorunda kaldım.Buna rağmen il milli eğitim müdürlüğü, evraklarınızı tamamlayıp ilçe milli eğitime gidip başlayın dedi. Hocam süreç öyle bir hale geldi ki hiçbir şey net değil, kimse ne yapılacak bilmiyor. Sizce istifamı vermeli miyim, tek çekincem güvenlik soruşturması varsa aylarca sürmesi ve benim işsiz kalmam, ne önerirsiniz bu konuda, ayrıca şu onay gelene kadar bekleme husunu da il milli eğitim bilmiyor, net konuşmuyor, senin başlama kararını bir hafta sonra veririz sen de o günden itibaren 15 gün içinde ilişiğini kes gel başla diyolar, yani hep bir olasılık, evrakla yürüyen kesin hiçbir şey yok. Dinlediğiniz için teşekkür ederim hocam.

      • Merhaba sn hocam, öncelikle hayırlı olsun.

        Güvenlik soruşturması yapılacak diye biliyorum, ne kadar sürer bilemem.
        Atamanız yapıldıysa ve ilçede görev yapacaksanız il milli eğitimle boşuna iletişim kurmayın, direk ilçe ile iletişime geçin. Onlar en doğru bilgiyi verirler.
        Kararname gelmeden ilçeye gidip göreve başlayacağım diyemezsiniz, sizinle ilgilenen kişinin konuya vakıflığı hakkında şüphem var.

        İlçeye gidin, kararname geldi mi diye sorun. Geldiğinde size nasıl haberecekleri konusunda bilgi alın.
        Size kararname tebliğ edilince 15 gün süreniz var derler, o sizi bağlamaz; memursunuz, istifanız sonuçlanıncaya kadar süreniz var bir bakıma.
        İstifayı da kararnamenin geldiğini öğrenince verin, ister bir ay bekleyin ya da sonucu istersenizde hemen ilişiği kesin. Ertesi gün mebte göreve başlayın.

        Aylarca işsiz kalma durumu olacağını sanmam, sonuçta kararnameyi bekleyeceksiniz.
        Kararnamede güvenlik soruşturması gibi gerekli işlemler tamamlanıncaya kadar zaten çıkmaz.

        İKM için atandığınız zamanı düşünün, kararname beklediniz gene.
        Komisyon sizi çağırdı, evrakları verdiniz ve başladınız değil mi?
        Aynı şey olacak, komisyon yerine İlçe Mem çağıracak sizi…

        Yaparız, ederiz, hallederiz gibi kelime kalıpları ile konuşan kişilere itimat etmeyin, sonuçta bu tipte memurlar ceza infaz kurumlarında da var, amaçları geçiştirmek oluyor genelde.
        Resmi olarak yapmanız gerekenler belli; kararname > istifa > ilişki kes > ilçenin anlaşmalı olduğu bankada hesap aç > ilçe meme git belge teslim et > okula git başladı yazısı al > ilçe meme ver > derslere başla.

        Tekrardan hayırlı olsun sn hocam.

        • 7 Eylül 2021

          Öncelikle çok Teşekkür ederim hocam, kararnamelerimiz 3 eylülde gelmiş, bir nüshasını aldım. Evraklarını tamamlayanla hemen sözleşme imzalayıp göreve başlatıyolar ve Güvenlik soruşturması şimdilik yok diyorlar.
          Hocam, bir de cevabınızda dikkat ettim, ister 1 ay bekleyin ister hemen ilişiğinizi kesip sözleşmeli öğretmenliğe gidin dediniz, şimdi ben kadrolu bir memur olarak istifamın 1 aylık sürecek olan onayını beklemeden hemen ilişiğimi kesebilmek için ne yapmam gerekiyor, komisyona mı uğrayayım. Gerçi yokuş yaparlar her türlü ama, böyle bi imkan varsa ben hemen yarın sabah kullanayım bu imkanı, ne dersiniz değerli hocam?

          • Çekilme hakkınızı kullanmanızı engelleyemezler, ki zaten komisyonluk bir iş yok.
            Personel kalemine gidip, istifayı verin.
            Dilekçenizde ilişik kesmek istediğinizi ve aynı gün memuriyetten çekileceğinizi belirtin.

            İlişik kesildikten sonraki gün içinde gidin, göreve başlayın.
            Hayırlı olsun sn hocam.

  • Merhaba hocam, ben Türkçe öğretmeniyim fakat öğretmenlik puanım atanmaya yetmiyor. 3 yıldır da uğraşıyorum daha fazla KPSSye çalışmak istemiyorum. Memurluk puanım yüksek bu sebeple Ceza İnfazda öğretmenliğe başvurmak istiyorum. Sizce düz memurluklara mı başvurmalıyım, yoksa Ceza İnfaz öğretmenliğini önerir misiniz? Çok karasız kaldım. Fikirlerinizle yardımcı olursanız çok mutlu olurum…

    • Merhaba sn hocam, düz memurluğa atanırsanız israf olursunuz. Benim gözümde her öğretmen milli servettir.
      Bu sebeple Ceza infaz Kurumlarına başvurabilirsiniz, merak etmeyin oldukça kolaydır içerisi.
      Tek kusuru telefonunuz vs yanınızda olmaz, hatta açık cike atanırsanız bu sorunda kalmaz.
      Aklınıza takılan konularda yardımcı olurum.

  • 14 Ekim 2021

    Hocam yıllardır memurum yaklaşık 26 yıl oldu. Yüksek lisansa başvurdum. Amacım şube müdürlüğüydü, lakin öğretmenler öncelikli ve pozitif ayrımcılık yapıldığı için şansım çok yok. Öğretmenliğe veya kpss de yaş şartı ve sözleşmelinin idareci olma imkanı var mı?

    • Merhaba,
      Öğretmenler sizden düşük puanlı olduğu halde yüksek lisansa onlar mı kabul oldu?
      Doğru mu anlamışım? Burada iki kısma değineceğim, ilk olarak idari mahkemeye verin hemen alımları.
      Geçerli bir mülakat sistemi işletilmediyse alımlar iptal olur ve yüksek lisansa başlayabilirsiniz, hakkınız yenmez.
      İkinci olarak öğretmenlere niye öncelik tanınıyor, hangi bölüme başvurdunuz?

      Son cümlenizi tam anlamadım, lakin anladığım kadarıyla cevap vereyim.
      Öğretmenlik için http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_09/23142319_Eylul_2021_Ylk_Atama_Duyurusu.pdf adresinden şartlara bakabilirsiniz.
      KPSS girmek durumundasınız ve sözleşmeli idareci olabilir.
      Yeni atanıp, müdür yetkili öğretmen yapılan bir sürü sözleşmeli öğretmen var.

      • 19 Ekim 2021

        Hocam mülakat var. Mülakat puanını dikkate alıyorlar, genelde öğretmenler tercih ediliyor ve torpil ağırlıklı oluyor. Sendika hatta bölge idare mahkemesine başvurup 1709 şube müdürü atamasını iptal ettirdi. Minareyi çalan kılıfını hazırlıyor. Yüksek Lisanstaki amacım yazılıda atadıklarınızdan fazla puan aldım ve yüksek lisanslıyım diye mahkemeye başvurduğumda elle tutulacak bir şey olması.

  • 9 Kasım 2021

    Fatih bana ulaşabilir misiniz bir kaç sorum olacak size ?

  • 10 Kasım 2021

    Merhaba hocam ben kadrolu olarak çalışmaktayım yaşadığım bazı sıkıntılardan kaynaklı aynı unvan ile sözleşmeliye geçmek istiyorum bu geçişte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? Kadroludan sözleşmeliye geçişte bekleme süresi yok biliyorum ama aynı unvan olsa da geçerli mi bu şimdiden teşekkürler hocam

    • Merhaba, ünvanınızı bilmediğim için bahsetmek istediğim bir husus var.
      Eğer öğretmen iseniz sorun yaşarsınız, çünkü sözleşmeli öğretmenlik şartlarında bir yıl öncesine kadar her hangi bir bakanlıkta öğretmen kadrosunda çalışmamış olmak yer alıyor.
      Sizin kadronuzda da böyle bir şart varsa, sorun olur.
      Aksi takdirde dediğiniz gibi sözleşmeliye geçişte bir süre şartı yok, istifa et ve başla yapabilirsiniz.
      Dediğim gibi alım şartlarını inceleyin.

  • 26 Kasım 2021

    Hocam iyi günler sözleşmeli ikm olarak görev yapmaktayım.Yakın zamanda kadro gelme durumu var, sınıf ögretmeniyim, kadro gelirse şayet usülüne uygun istifa edersem 6 ay beklemem gerekecek mi yoksa atandığım vakit direk başlayabilir miyim, personel kalemi 6 ay beklemen gerek diyor, babam( maarif müfettişi) direk başlarsın engel olmaz diyor bundan dolayı da kadro gelince kadronu al diyor. Kadrolu olursam şayet atanmam da bi engel teşkili var mıdır?

    • Merhaba sn hocam ve eski meslektaşım.
      Ben çalıştığım süre boyunca personel kaleminde çalışan kişilerin bilmediği bir konuda yorum yapmadığını görmedim.

      Sınıf öğretmeni olmanızın iki yolu var; kurumlar arası geçiş ve ilk atama.
      Kurumlar arası geçişle öğretmenlik uzun süredir uygulanmıyor.
      O zaman tek şans ilk atama ile.
      Hali hazırda ilk atamalar sözleşmeli olarak yapılıyor. (Eskiden olduğu gibi kadrolu öğretmenlik alımı yapılırsa BEKLEME SÜRESİ gerekir. Personel kaleminiz öğretmenlerin nasıl atandığını bilmediği için bunu söylüyor.)
      Sözleşmeli öğretmen alımından da vaz geçecekler gibi gözükmüyor.
      Sizde bu şekilde öğretmen olacaksanız; hiç bir bekleme süreniz bulunmuyor.
      Bugün istifa edip yine bugün MEM’e belge teslimi yapabilirsiniz. Zaten iş başınız ertesi gün olur.

      Hayırlısı olsun, iyi çalışmalar.

    • Merhaba, yaşanan son gündeme göre ek bilgi vermek istediğim için tekrardan yazıyorum.
      Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkacağı ve bunun 2022 başında yürürlükte olacağı söyleniyor.
      Bu kanunun içinde bizi ilgilendiren kısım sözleşmeli öğretmenliğin kalkacak olması, yani kadrolu memurluktan sözleşmeli öğretmenliğe geçiş son bulacak.
      Bunun yerine kadrolu iseniz kadronuzu bakanlık oluru ile taşımanız gerekecek.

      Güncel kanunun çıkmasını bekleyin…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir