2019 yılında üniversiteli olmak istiyorsanız, tercihinizde öğretmen olmaksa ve özel eğitim öğretmeni olmak istiyorsanız aklınızda ki soru Özel Eğitim Öğretmenliğini Hangi Şehirlerde Var olmalı. Ben tercih yaparken en çok bunu soruyu sormuştum, cevabı ise bulamayıp; kendim oluşturmuştum.
Özel Eğitim Öğretmenleri, işleri gereği, sınıf öğretmeni olarak hizmet verirler. Hafta içi boş günleri pek olmaz, aklınızda olsun. Haftanın 5 günü işte siniz; ek dersinizde %25 fazla yatar tabii.
Özel Eğitim Öğretmenliği Hangi Şehirlerde Var Diyenlere
Devlet üniversitesi, Vakıf üniversitesi ve KKTC üniversitesi olmak üzere üç farklı alt başlıkta buna cevap vermek mümkün. Zira, her biri birbirinden çok farklı konumdalar. Tercih yaparken duygusallık ön planda ise Devlet üniversiteleri araştırması içerisinde sinizdir, bizde ilk oradan başlayacağız.
20 şehirde 25 tane devlet üniversitesi, 2 şehirde 7 vakıf üniversitesi ve 7 tane KKTC üniversitesi olmak üzere 39 üniversite için bilgileri aşağıda sıraladık.
Devlet Üniversitelerinde Özel Eğitim Öğretmenliği Olan Şehirler | Özel Eğitim
20 Şehirdeki devlet üniversiteleri eğitim fakültelerinde özel eğitim öğretmenliğini barındırıyor. Bunlar Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Zonguldak illeri.
Yukarıda yer alan 20 şehirde toplam 25 devlet üniversitesinde özel eğitim bölümü bulunuyor. Şimdi bunları biraz daha detaylandıralım.
Özel Eğitim Öğretmenliği Hangi Şehirlerde Var?
- Ankara, 3 Devlet Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Gazi Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi - Antalya
Akdeniz Üniversitesi - Bolu
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Bursa
Bursa Uludağ Üniversitesi - Denizli
Pamukkale Üniversitesi - Düzce
Düzce Üniversitesi - Edirne
Trakya Üniversitesi - Erzurum
Atatürk Üniversitesi - Eskişehir, 2 Devlet Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi - Hatay
Mustafa Kemal Üniversitesi - İstanbul, 2 Devlet Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Marmara Üniversitesi - İzmir, 3 Devlet Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Ege Üniversitesi
İzmir Demokrasi Üniversitesi - Konya
Necmettin Erbakan Üniversitesi - Malatya
İnönü Üniversitesi - Nevşehir
Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi - Sakarya
Sakarya Üniversitesi - Samsun
On dokuz Mayıs Üniversitesi - Trabzon
Trabzon Üniversitesi - Zonguldak
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
Yukarıda yer alan listede 20 şehir, 25 üniversite yer almaktadır. Dikkat edeceğiniz üzere, bazı şehirlerde birden fazla devlet üniversitesinde özel eğitim bölümü yer almaktadır. Bunlar,
- Ankara, 3 Üniversite
- Eskişehir, 2 Üniversite
- İstanbul, 2 Üniversite
- İzmir, 3 Üniversitedir.
Özel Eğitim Öğretmenliği için puanınız el veriyorsa, illaki devlet üniversitesinde okuyabileceğiniz bir bütçeniz varsa; bu şehirlerde yer alan üniversitelerden birini tercih etmeniz gerekiyor. Yukarıda yer alan üniversiteler ve toplam kontenjan sayıları, hangi üniversitede kaç öğrenci olduğu, toplam özel eğitim okuyan öğrenci sayısı gibi bilgileri ilgili yazılarımızda yer vereceğiz. Diğer sayfaları takip edin.
Vakıf Üniversitelerinde Özel Eğitim Bölümü Olan Şehirler
Vakıf üniversiteleri ya da diğer adıyla özel üniversiteler ya puan yetmediği için ya da başka şehirde okumak istenmediği için tercih edilir. Bunun için duygusal yönden yani ekonomik olarak sağlam olmak gerekli olsa da, çoğu üniversite özel kontenjanlar ile çeşitli oranlarda burslu olarak bölüm açmaktadır.
Her ne sebeple olursa olsun, bir şekilde özel üniversite tercihinde bulunacaksanız ya da sadece merak bile ediyorsanız, buyurun liste aşağıda detaylı olarak yer almaktadır.
Özel eğitim öğretmenliği bölümü bulunan özel-vakıf üniversiteleri bir şehirde yer almaktadır. İstanbul. Burada eklemek gereken, KKTC üniversiteleridir. Bunları ayrıca değerlendirmeye alacağımız için şuan listemizde yokturlar.
İstanbul Vakıf Üniversiteleri, 7 Adet Özel Üniversite
- Biruni Üniversitesi
- İstanbul Aydın Üniversitesi
- İstanbul Medipol Üniversitesi
- İstanbul Okan Üniversitesi
- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Maltepe Üniversitesi
- Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Yukarıda 7 farklı üniversite yer almaktadır, bunlar vakıf üniversitesidir; halk arasında özel üniversite olarak geçer. Bu 7 üniversitede de özel eğitim öğretmenliği bulunmakta olup, sadece bir tanesinde tamamen ücretlidir. O ücretli özel üniversite ise, Hasan Kalyoncu Üniversitesidir.
Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Olan KKTC Üniversiteleri
KKTC üniversiteleri için şehir ayrımında bulunulmayacaktır. KKTC üniversiteleri genelde yeterli puan elde edemeyenlerin ya da illaki bu bölümü okumam gerek diyenleri tercihi olup; çoğu kişi bölüme girip ilerde yatay geçiş ile devlet üniversitelerine geçmeyi hedefler.
KKTC içinde 7 tane üniversitede özel eğitim bölümü mevcuttur, bunlar aşağıda liste olarak verilmiştir. Tercihlerinizde kullanmak istiyorsanız, detaylı olarak incelemelere bakabilirsiniz.
- Doğu Akdeniz Üniversitesi
- Girne Üniversitesi
- Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi
- Lefke Avrupa Üniversitesi
- Uluslar Arası Final Üniversitesi
- Uluslar Arası Kıbrıs Üniversitesi
- Yakın Doğu Üniversitesi
Yukarıda sayılan üniversitelerin hepsi Kıbrıs’ta yer almakta olup, KKTC üniversiteleri olarak anılmaktadır. 7 adet üniversitenin hepsinde çeşitli kontenjan ve burs oranlarında öğrenciler alınmaktadır. Yukarıda da belirttiğim gibi genel olarak özel eğitimi kazanıp, sonrasında devlet üniversitelerine geçiş planlanır.
Özel Eğitim Öğretmenliği Programının bulunduğu üniversiteler, yukarıda sayılan şehirlerde yer almaktadır. Bu yazı, Özel Eğitim Öğretmenliği Hangi Şehirlerde Var sorusuna cevap verir nitelikte yazılmış ve yayınlanmış olup; zFatihKAYA.com sitesi için Fatih KAYA tarafından oluşturulmuştur.
Özel Eğitim Öğretmeni Adaylarının tercihlerini kolaylaştıracak bir bilgi kaynağı oluşturma amacı gütmüş bu yazının kaynak gösterilmeden paylaşılmaması gerekmektedir.
Yukarıda yer alan harita için adres TIKLA!
Kadrolu memurluktaki yorumunuza cevap verdim, aynı şeyleri burada tekrar etmeyip, link veriyorum;
https://zfatihkaya.com/kadrolu-memurluktan-sozlesmeli-ogretmenlige-gecis/
Merhaba Arzu hanım, ufak bir yanlış anlaşılma olmuş.
İkinci öğretim okumak amacınız çalışırken okumak ise örgünü de deneyebilirsiniz, ben hem örgün okudum hemde çalıştım demek istemiştim.